به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق به نقل از فارس، سردار محمدمهدي حسيني؛ دبير يادواره شهداي جامعه اطلاعاتي سپاه اظهار داشت: اين يادواره با هدف الگوسازي نسل جوان اطلاعات و تجليل از انگيزههاي الهي سربازان گمنام امام زمان عجّل الله تعالي فرجه الشريف، معرفي ابتکارات و خلاقيتهاي شهداي اطلاعاتي در عرصه اطلاعاتي و جمعآوري و ساماندهي آثار بهجا مانده از شهداي اطلاعات برگزار ميشود.
وي افزود: به منظور برپايي نخستين يادواره 3 هزار شهيد اطلاعات عمليات، در بهمنماه سال 88 مقدمات برپايي يادواره انجام و برگزاري آن در برنامههاي سال 89 سازمان بسيج قرار گرفت.
حسيني بيان داشت: از ابتداي سال 89 با تعيين برنامههاي مشخص، شناسايي و تکميل پرونده و فرمهاي مورد نياز بيش از 3 هزار نفر از شهداي اطلاعات در سطح کشور توسط گروههاي تحقيق استاني انجام شد.
*شهيد «حسن باقري» و شهيد «سيد کاظم کاظمي» شهداي شاخص اطلاعات
دبير يادواره 3 هزار شهيد جامعه اطلاعاتي سپاه گفت: از ميان شهداي شناسايي شده اطلاعات، 171 نفر که مسئوليت اطلاعات را در دو حوزه اطلاعات عمليات و امنيت داخلي و خارجي بهعهده داشتند، به عنوان «شهداي اسوه اطلاعات» تعيين شدند.
وي افزود: بر اين اساس، شهيد «حسن باقري» و شهيد «سيدکاظم کاظمي» به عنوان شهداي شاخص اطلاعات معرفي شدند.
*توليد 42 عنوان کتاب و 16 مستند کوتاه با موضوع شهداي اطلاعات عمليات
سردار حسيني با اشاره به ساير اقدامات ستاد بزرگداشت شهداي اطلاعات عمليات خاطرنشان کرد: با کمک گروهي از محققين، جمعآوري اسناد و مدارک شهداي اسوه اطلاعات صورت گرفت تا بر اين اساس، زمينه توليد نرمافزار شهداي اطلاعات و سرگذشت پژوهي شهداي منتخب فراهم شود.
وي، سرگذشت پژوهي را يکي از شيوههاي مؤثر به منظور معرفي شهداي اطلاعات عمليات خواند و افزود: با اين شيوه ميتوان ياد شهيدان را از منظر سيره و منش زندگي تبيين کرد و علاوه بر اين براي نسل جوان آينده اطلاعات الگو سازي مفيدي صورت گيرد.
دبير يادواره 3 هزار شهيد جامعه اطلاعاتي سپاه اضافه کرد: در اين زمينه گروه محققين از شيوه مصاحبه، پرسشنامه و بررسيهاي ميداني و اسنادي استفاده کردهاند؛ همچنين بيش از هزار ساعت مصاحبه با خانواده، دوستان و همرزمان 70 اسوه شهيد اطلاعاتي صورت گرفته که توسط گروههاي متعددي پياده، آمادهسازي و ويراستاري شده است.
سردار حسيني از نگارش و تدوين 42 عنوان کتاب با موضوع شهداي اطلاعات و امنيت خبر داد و گفت: اکنون 5 عنوان از اين کتابها منتشر شده که در قالب بستههاي فرهنگي ارائه خواهد شد. همچنين مراحل آمادهسازي و انتشار ساير کتابها نيز تا 50 درصد رشد داشته و به زودي به چاپ ميرسد.
وي عنوان کرد: تهيه و تدوين 16 مستند کوتاه تلويزيوني از شهداي اطلاعات به همت گروه روايت فتح و توليد فيلم کوتاه با موضوع معرفي نقش اطلاعات عمليات در کشف و شناسايي کودتاي نوژه از جمله مهمترين اقدامات ستاد يادواره شهداي اطلاعات عمليات است که در بازه زماني مشخصي از رسانه ملي پخش خواهد شد.
سردار حسيني اظهار داشت: يادواره «چشمان آسماني انقلاب اسلامي»، گامي براي پاسداشت شهداي گمنامي است که در سه دهه گذشته عليرغم تلاشي که از جان مايه گذاشتند و اشراف اطلاعاتي را رقم زدهاند تا امروز به لحاظ ماهيت فعاليت اطلاعاتي نقش و ياد آنها قابل ارائه نبوده است.